Erinevalt allergoloogiast, mis tegeleb formaalselt ainult haigete inimeste, allergikutega, kasutame me testi (ELISA IgG) koos programmiga ROLE™ täiesti tervetel inimestel. Seejuures on testi tulemustel ennetav iseloom, mis lubab tervel inimesel oma menüüst välja jätta toiduained, mis kutsuvad esile tema immuunsüsteemi patoloogilise reaktsiooni kuni ülitundlikkuse tekkimiseni, mis viib potentsiaalselt organismi haigestumiseni.
Kasutades metoodikat oma praktikas, täheldatakse püsivat positiivset kliinilist toimet süsteemse põletiku näitajate (SR, leukotsüüdid, CRV jne) kontrolli alla saamisega. Patogeneetiliselt väljendub see toime koormuse vähenemisena efektoorsetele immuunreaktsioonidele, mis on suunatud põhjustavate toiduantigeenide kõrvaldamisele. See saavutatakse „normaalse-anomaalse“ kriteeriumi järgi välja töötatud eliminatsioonidieedi järgimisega. Väljapakutud metoodika annab erineva profiiliga spetsialistidele instrumendi, mis võimaldab kasutada põhjuseks olevate toiduantigeenide tuvastamist ja kõrvaldamist mitteinfektsioossete krooniliste haiguste profülaktikas.
See on eriti tähtis patsientide jaoks, kellel esinevad süsteemse põletiku nähud, paljude mitteinfektsioossete haiguste patogeneesi, nagu metaboolne sündroom, rasvumise profülaktika, tänapäevaste intestinaalsete-enteropaatiliste häirete ja autoinflammatoorsete sündroomida jaoks. Samal ajal võimaldab metoodika määrata tervetel inimestel immuunsüsteemi seisundi ja seedesüsteemi adaptatsiooni astme ümbritseva toidukeskkonna toiduantigeenide suhtes.
Õigesti tehtud mitmekomponentne immunoensüümanalüüs (ELISA IgG) toiduantigeenide jaoks spetsiifiliste G-klassi immunoglobuliinide (IgG) suhtes näitab täpselt spetsiifiliste antikehade kontsentratsiooni, mis on inimese immuunsüsteemi (terve või haige) vastastikuse toime väljenduseks iga toiduantigeeni jaoks testitavate antigeenide eelnevast valikust.
Tehtud uuringute tulemused lubavad järeldada, et uus suund IMMUNODIETOLOOGIA, mis põhineb mitmekomponentse testi (ELISA IgG) õigel kasutamisel toiduantigeenide suhtes, on tänapäevase dietoloogia perspektiivne suund, milles füüsiliselt korrektselt arvestatakse organismi immuunsüsteemi individuaalseid reaktsioone toiduantigeenide esinduslikule valikule.
Täpsemalt artiklis „Научное расследование“. Розенштейн, А. З., Доктор физико-математических наук, Immunohealth Int. (США); Черевко, Н. А., Профессор, доктор медицинских наук, СибГМУ (РФ); Кондаков, С. Э., Профессор, доктор фармацевтических наук, МГУ им. М. В. Ломоносова (РФ)
Me püüdsime neid erinevusi sõnastada järgnevas 5 punktis.
Ro-Clinic EST-is kasutatakse patenditud korrektset IgG (Elisa test) analüüside töötlemist, mis võimaldab 100%-l juhtudest õigesti määrata toiduainete vahelist piiri agonistide ja antagonistidena. See tagab osaliselt toitumisprogrammi ROLE™ toime positiivse tulemuse 86–90%-l kliinilistest juhtudest. Täiesti uue lähenemise kasutamine andmete valimisele võimaldab olulisel määral vähendada testimisvigu, mis on seotud lubatud ja keelatud toiduainete vale määramisega. Lõpuks viib selline lähenemine programmi ROLE™ soodsate ravitulemustega patsientide protsendi märkimisväärsele suurenemisele.
Erinevalt kõigist teistest laboritest määrame oma meetodis mitte eraldi toiduaineid-antagoniste, vaid toiduainete-antagonistide klastreid, mis näitavad teatud tüüpi talumatuse olemasolu või puudumist. Meetodis lihtsalt ei eemaldata menüüst mehaaniliselt eraldi toiduaineid-antagoniste, vaid neid vaadeldakse kui teatud tüüpi toidutalumatuse MARKEREID. See tähendab, et teatud toiduainete olemasolu „punases nimekirjas“ näitab meile teatud „läbivate“ antigeenide talumatust, mis sisalduvad ka teistes toiduainetes, mis tuleb samuti menüüst eemaldada, isegi kui need läbisid testimise. Sel moel võib punaste viinamarjade, kirsside ja jõhvikate talumatus viidata tanniini talumatusele. See tähendab, et menüüst tuleb eemaldada tee, granaatõunad, ploomid, hurmaa jms. Sel moel võib programmis ROLE™ antud patsiendi jaoks keelatud toiduainete nimekiri olla suurel määral ulatuslikum kui „punane nimekiri“, mis määratakse testiga. Selline lähenemine lubab välistada võimalikud allergeensed toiduained patsiendi menüüst ka testitud toiduainete piiratud nimekirja alusel.
Programm ROLE™ on hariv programm, mis sisaldab harivat dietoloogilist ja kulinaarset osa, kuid näeb ette ka interaktiivse ühenduse patsiendi ja konsultandi vahel pikaajalise (3–4 kuud) perioodi jooksul. Programm ROLE™ ei ole ajutine dieet. See näeb ette eluviisi lähendamise inimese jaoks kõige optimaalsemale ja sellele vastavale kohalikule toidukeskkonnale.
Programm ROLE™ ei ole seotud kalorite arvestamisega ega teatud toitainete standardsete piirangutega. Samuti ei näe programm ette nälgimist ega toidutarbimise mahu ja aja standardseid piiranguid.
Programm ROLE™ ei ole seotud kalorite arvestamisega ega teatud toitainete standardsete piirangutega. Samuti ei näe programm ette nälgimist ega toidutarbimise mahu ja aja standardseid piiranguid.